Hvem – eller hvad – er Mynewart?

Galleri Mynewart? Hvem og hvad er det?

Hos Galleri Mynewart kan du købe malerier. I modsætning til traditionelle gallerier er Mynewart et online galleri. At være et online galleri betyder, at der ikke er nogen fysisk forretning med personale – men at alt salg mm. som udgangspunkt foregår via nettet og Mynewart’s hjemmeside. Som udgangspunkt, idet der er mulighed for at møde op efter forudgående aftale, hvis man har lyst til at besigtige Mynewart’s mange malerier i virkeligheden inden et køb.

Galleriet Mynewart blev grundlagt i Sønderborg tilbage i 2016 af to unge iværksættere. De havde ikke større forstand på kunst end den almene dansker, men stod selv i en situation, hvor de manglede noget til deres vægge i det nye hus de lige havde bygget. Gallerier blev besøgt og det samme gjorde møbelhuse og interiørforretninger i jagten på flotte billeder til væggen. Ønsket var at finde noget, der var til at betale, men som stadigvæk var flot og moderne. Efter en månedslang søgen uden noget resultat opstod idéen til hvad der senere skulle blive til Mynewart.dk.

Hvad er Mynewart for en størrelse?

Mynewart er i dag et velbesøgt online galleri, der sælger malerier fra mange forskellige kunstnere. Antallet svinger kontinuerligt mellem 50-70 forskellige kunstnere fra forskellige steder i verden. Ens for dem alle er, at deres priser er på et niveau, hvor de fleste kan være med. Mynewart samarbejder nemlig ikke med kunstnere, der har slået deres navn fast i kunstbrancher, og derfor er i stand til at kræve meget store summer for deres værker – til dels grundet signaturen og klassificeringen som at være sælger af “investeringskunst”. Mynewart samarbejder derimod med talentfulde kunstnere, der alle er meget passionerede indenfor deres erhverv. Kunstnerne er dog ikke “anerkendte” navne, der har et “brand”, hvorfor deres priser ligger på et helt andet niveau. Kunst – og malerier – er nemlig en sær størrelse. I modsætning til så mange andre varer, så er det ikke materialerne osv. der afgør prisen. Et enkelt sort penselstrøg af Leonardo Da Vinci vil formentlig koste langt over en million kroner. Selvsamme penselstrøg vil alle andre også kunne lave, men vil formentlig ikke engang kunne få materialeprisen hjem igen ved et salg. Det er altså i høj grad signaturen i bunden af maleriet man betaler for, når man køber malerier. Så ved at bruge ikke-kendte kunstnere, så betaler man udelukkende for den tid, der er lagt i maleriet fra kunstnerens side af. Et detaljeret motiv, der har taget mange timer, vil derfor koste mere end eksempelvis et abstrakt maleri, hvor det mere er helheden af farver, kombinationen af mønstre mm., der er i fokus – og derfor ikke nødvendigvis har taget ligeså lang tid at male som en stor tiger, der ligger på savannen, og er malet i 1:1 med virkeligheden.

Er du interesseret i at følge med i de nye malerier fra Mynewart? Så kan vi anbefale, at du følger deres Facebook-side.

One Reply to “Hvem – eller hvad – er Mynewart?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *